Bøker jeg ser frem til å lese: –

Stakkars lille hjerte av Line Halsnes – kommer

Det er vår. To småsøstre finner et hjerte i vannkanten. Det banker fortsatt, og noe som ligner en tråd henger fast i det. Storesøster nøster tråden, mens lillesøster passer på hjertet. Hvem er det som eier det? Stakkars lille hjerte er en fantasirik billedbok som blander realisme og fantasi. To små jenter legger ut på oppdagerferd for å hjelpe andre, utviser stort mot og må lære seg å samarbeide. Dette er Line Halsnes’ første bildebok for barn.

Jeg vil ha tilbake hatten min av Jon Klassen – kommer

Utvalgt! Kåret til en av Årets 10 beste bildebøker av New York Times Bjørnen kan ikke finne hatten sin. Han spør høflig alle dyrene han møter, men ingen har sett den. Akkurat i det bjørnen er i ferd med å miste motet, kommer et rådyr og stiller et enkelt spørsmål som får bjørnen til å tenke: Vet et øyeblikk! Hva var det med den haren?

Vidunderlig bildebok med rampete slutt!

Jernmannen av Ted Hughes – kommer

Bøndene blir rasende når de oppdager at alt laget av stål og jern var blitt stjålet, og bestemmer seg for å fange Jernmannen. Men når monsteret fra verdensrommet truer jorda, går Hogarth til Jernmannen for å be om hjelp.

VIVALDI – Helge Torvund og Mari Kanstad Johnsen – har kommet

Tyra er ei jente som lever tilnærmet et dobbeltliv. På skolen blir hun mobbet og mistrives, hun er sky og blir ignorert av de andre. Hjemme sammen med familien føler hun seg trygg og verdsatt, da spiller hun piano og tegner mye. En dag får hun en katt, noe som setter i gang en positiv utvikling, og hun begynner å åpne seg etter at hun kommer til skolepsykologen. Da blir ting forløst. Boka er forholdsvis omfangsrik, både i tekst og bilder. Teksten er enkel og illustrasjonene er fargesterke og bruker et billedspråk som ikke bare er konkret, men også symbolsk. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.

Barnebøker på Ipad

Nå er Alvin Pang også tilgjengelig som APP for IPhone og IPad! Anbefales, nu har vi lest alle de tre ulike bøkene på Ipad 1000 – vis av ganger, like morsomt hver gang.

Alvin har bursdag, og gjett om det skal feires! Han skal være dagens konge og få tusenvis av pakker. Men det blir ikke helt som han hadde tenkt. Alvin avlyser hele festen og sender gjestene hjem. Han blir sittende igjen med Rainer, den eneste han ikke hadde lyst til å be. Andre bok i en ny småbarnsserie skrevet av Endre Lund Eriksen og tegnet av Olve Askim

Hvilke fantastiske bøker som kommer på app vil vi få se under: – For the 2012 edition, the Bologna Children’s Book Fair is glad to announce a new category of the BolognaRagazzi Award. This unique prize is intended to encourage excellence and innovation in the category of children’s story apps.