Stikkord

, , ,

Lisa_Aisato_-_Uten_tittel

Ja, jeg innrømmer det gjerne – jeg har et lidenskapelig forhold til bildebøker. Jeg har fått med meg de fleste utgivelsene i Danmark, Sverige og Norge de siste årene. Utviklingen er imponerende – bøkene er små perler som jeg leser gang etter gang. 

Men i dag fikk jeg meg en overraskelse – jeg skulle til Kvadrat (Norges største kjøpesenter) for å kjøpe den nyeste bildeboken til Lisa Aisato som lanseres i dag. Dette er en bok jeg har sett frem til å lese, alle hennes bøker er et høydepunkt i bildebokverden. Jeg kom til Norli og ble fortalt at jo – den boken hadde man da virkelig hørt om – og at den var utsolgt! – De hadde tatt inn eller mottatt som hun sa et eks, det fikk de av alle barnebøkene. 

123

 

Jeg ble henvist til en bokhandel i Sandnes som hadde boken – heldigvis. Samtidig som jeg hentet boken «En fisk til Luna» brukte jeg litt tid på å se etter en del nye bildebøker. Jeg var på jakt etter den nye Jakob og Neikob-boken som jeg også hadde gledet meg til å lese. Den hadde de ikke. Så tenkte jeg at den nye boken til Kaia Dahle Nyhus «Vil du høre en hemmelighet?» kunne jeg se, men heller den hadde de ikke. Av alle bildebøkene som var utstilt var kun Bjørn Arild Erslands  «Morfars motorsag» som var ny – ellers var hyllen preget av det kjente, det kjære, det gamle! 

 

9788271062170

Hvem formidler de nye bildebøkene? 

Jeg undrer meg på hvem er det som formidler nye bildebøker når man så tydelig ikke gjør det i bokhandelen. Jeg var også meget forundret over å se at Stavanger bibliotek velger å gi ut «Alle barnas eventyr»  som en bokgave til alle kommunenes 2 åringer. Sølvberget som i alle år vært veldig flinke på å formilde det nyeste av det nye. 

Hvis vi ønsker at den nye bildeboken — det unike kunstverket – skal bestå må flere av oss engasjere oss.