Leste i Berlingske en artikkel om bildebøker: – » Her er billedbøger, der bevæger. Irske collager og norske pasteller: Små forlag rykker med intense billeder og stærke tekster» skrevet av min tidligere kollega Kari Sønsthagen. Jeg ble således oppmerksom på det nye danske forlaget Jensen & Dalgaard gir ut bildebøker, blant annet

71510607

Shh! vi har en plan av Chris Haughton

Charmerende og humoristisk billedbog fra prisvindende Chris Haughton om en smuk fugl, længslen efter at besidde og om en plan, der bli’r ved med at gå skævt. Fire venner, tre store og en lille en, er ude at gå tur. Pludselig ser de den – den smukkeste fugl, tronende i træet. De MÅ simpelthen bare eje den – SSH! De har en PLAN! Så de lister. Langsomt. Stille. Stop. En – klar. To – parat. Tre – start … NU!

Men måske kan man ikke opnå, hvad man drømmer om, med vold? Den lille fyr, der lister bagved, viser sig at være personificeringen af det citat, bogen indledes med: ”Fred kan ikke bevares med magt; det kan kun opnås med forståelse” – Albert Einstein. (Og med humor, fristes man til at tilføje, når man har læst Ssh! Vi har en plan).

1.1-679x1024

Reklamer