2485987_h1056384f1dac8fe1b176_v1377084529_1024x1024

Jeg kan ikke annet enn å anbefale boken på det varmeste! Vakker, sår og ikke minst veldig fin.

Forlaget skriver: – Førstemamma på Mars er forteljinga om ei lita jente som nektar å innsjå at mora er på sjukehus. I fantasien lagar ho mange mulege versjonar av kvar mor har tatt vegen. Kanskje er ho på handletur? På røvarjakt? Eller rett og slett på Mars? Førstemamma på Mars er i tekst og bilete ei eksplosiv og sår forteljing om sjukdom i den næraste familien. Illustrert av Per Ragnar Møkleby.

Fra Barnebokkritikk.no: – Hvor langt borte er mamma når hun er borte?

En familie opplever katastrofen: Mamma er blitt alvorlig syk og innlagt på sykehus. Situasjonen vekker angst hos voksne og barn. Hun er jo aldri syk. På foruroligende vis og med utsøkte virkemidler utforsker Førstemamma på Mars denne angsten i en sårbar liten familie.

Den lille familien

I denne bildeboken med islett av tegneserie er persongalleriet bare kjernefamiliens tre aktører. Den supre, trygge moren som er blitt syk; den engstelige faren som ikke håndterer situasjonen og barnet som nekter å være med på den. Per Ragnar Møkleby tegner kjernefamilien stilisert med ensfargede flater og neddempede farger på hverdagslighetens grove papir. Gyrid Axe Øvsteng beretter den emosjonelle historien i korte hovedsetninger:

Dette er mamma

mamma er super

mamma er borte

Frstemamma-1-poff1