86611800_1347000883

Sitter i den Sote Diamant og leser «Biblia Pauperum Nova – Ny bibel for de fattige i ånden» av Oscar K og Dorte Karrebæk. Boken er intet mindre en nok et mesterverk fra forfatteren og illustratøren.

Nrk skriver: – Noen vil kanskje bli støtt over denne boken. For ikke lenge siden kunne den bli kalt blasfemi. Jeg er overbevist om at barn og ungdommer kan få en unik kunstopplevelse gjennom «Biblia Pauperum Nova». Man trenger ikke alltid forstå alt. Rommet for undring, for noe uforklarlig og – kan jeg kalle det magisk? – er en iboende del av kunsten. Så får vi heller kalle det bonus, den erkjennelsen vi voksne kan få, takket være vårt bredere referansegrunnlag.

Æseløre.dk skriver: – Ny bibel for de fattige i ånden BIBLIA PAUPERUM NOVA handler om en gruppe åndssvage, der opfører teateret om Jesu liv – fra Marias bebudelse til Himmelfarten. Undervejs bygges kulissen op og det hele bliver kommenteret lystigt undervejs af fire sjove figurer. Citater fra verdenslitteraturen, åndelige mestrer og Bill Clinton blander sig, så det er en fryd at læse og får en til at smile bredt.

81929100_1366226385