Stikkord

,

Nu også i Danmark, Ungaren har tidligere testet ut «Digitalt bibliotek på togstasjon – gratis utlån» 

Når metroens passagerer tager toget mandag morgen, får de sig en litterær overraskelse. Nørreport og Frederiksberg Metro stationer lægger nemlig vægge til Danmarks største bogreol.

Det litterære Danmark står på mandag bag Danmarks største bogreol i landets travleste trafikknudepunkter. Flere tusinde togrejsende kan på mandag opleve Danmarks største bogreol på Nørreport og Frederiksberg Metro stationer. Bag eventet står bl.a. en række kendte forfattere, Post Danmark, Metroen, Google og hovedarrangøren Danmarks største online boghandel SAXO.com, der vil vise danskerne, hvor let det er at få adgang til gode læseoplevelser. Kulturminister Marianne Jelved støtter også op bag initiativet.

100 meter med neglebidning og røde kinder Bogreolen er 100 meter lang og sat op som tapet på stationens massive vægge. Passagererne kan gå på opdagelse blandt tusindvis af titler med bl.a. gys, erotik og kogekunst. Hvis man ønsker mere information om bøgerne eller at købe en bog, kan man scanne bogen med sin smartphone og få den leveret med det samme som e-bog eller direkte til postkassen.

Underholdningen er blevet digital, og det er bøgerne også. Bag bogreolen ligger der et ønske om at få danskerne til at læse mere. 40 pct. af danskerne læser aldrig eller sjældent skønlitteratur, og de yngre generationer benytter sig primært af andre kulturtilbud som musik, film og Youtube – tjenester, der ligger på nettet, og som de unge har hurtig adgang til via smartphones og computere. Underholdningen er blevet digital, og det er bøgerne også. Med bogbranchens nye digitale tjenester kan alle hurtigt få fingrene i både papirbøger, e-bøger og lydbøger via smartphones og tablets

f87f39ba2f1611e3875e22000a9e016c_8