sykkel

Ja så har man startet oppladningen til årets sykkelritt, denne gang landeveisritt. Jeg har vært så heldig at jeg får gjennom Rogaland fylkeskommune sykle sammen med «Kristoff, Unicef & Kaizers som er klar for Tour des Fjords» 

Tour des Fjords har stilt 100 plasser i rittet til disposisjon for Unicef prosjektet. Deltakerne som kjøper disse startnummerne vil få en spesiell sykkeltrøye tilknyttet Kaizers og Unicef. Syklene som bandet benytter vil også bli solgt etter rittet til inntekt for formålet.

Vi skal sykle:

Fellesstart med start i Egersund. Løypen følger RV 44 langs Jær strendene til Vigrestad. Derfra over til Ålgård og videre inn til Dirdal, over Seldal og ned til fjorden ved Høle. Videre langs Ims vassdraget, forbi Sandnes og ut til havet. Veien videre mot Stavanger går langs Hafrsfjord. Rittet avsluttes med fem lokale runder ved vestre platå.

Omfatter totalt 183 km og 1430 høydemeter.

Onsdag ble det klart at rittet blir sendt på Eurosport i hele Europa.

– Vi har drømt om å skape et stort internasjonalt sykkelritt. Når vi nå får til en sånn TV-avtale, er det helt fantastisk, forteller rittdirektør Roy Hegreberg til procycling.no. I tillegg til Eurosport vil også norsk TV2 sende Tour des Fjords på fjernsyn.

Reklamer