Stikkord

, ,

«To ud af tre kommuner har planer om ombygninger på bibliotekerne – og faktisk har to ud af tre kommuner gennemført større forandringer inden for de sidste par år, viser en undersøgelse, som Kulturstyrelsen har lavet».

Thisted Bibliotek er sammen med to andre biblioteker upeget som vinder af Realdanias og Kulturstyrelsens workshop om indretningen af fremtidens biblioteker.

Folkebibliotekerne vil undergå store forandringer i dekommende år, og disse forandringer skal afspejle sig i bibliotekernes indretning. Thisted Bibliotek skal sammen med Signal Arkitekterne udarbejde et forslag til omindretning af hovedbiblioteket i Thisted. Forslaget omfatter både energirenovering og omindretning. I første omgang er der tale om en såkaldt faglig workshop. Læs mere hos Kulturstyrelsen.

Billund bibliotek 

I Billund skal biblioteket omdannes til åbent bibliotek med dansk og international borgerservice, og samtidig skal biblioteket være motor i visionen om at skabe Børnenes Hovedstad. Projektet sker i partnerskab med LEGO Fonden.

Søndreborg Bibliotek 

I Sønderborg skal der bygges nyt bibliotek som indgår i et multikulturhus langs havnefronten. Det 94,6 mio. kr. dyre projekt udføres i samarbejde med Sønderborg Havneselskab.

Modelprogram for folkebibliotek

modelprogram