Stikkord

,

Oppsiktsvekkende: – Kulturhussjef i Stavanger mener at det ikke er noe skille mellom jobb og privatliv.

Fra dagens RA: – Han er ikke den eneste som er politisk aktiv hos oss. Jeg synes ikke det er problematisk at de ansatte er politisk aktive og deltar i politiske debatter. Jeg tror alle skjønner at dette er privatpersonen Berekvam som uttaler seg, sier Egaas, som ikke har stoppeklokken framme for å loggføre hva nettredaktøren gjør til ulike tidspunkter.

Det er noe gammeldags i dagens mediesamfunn å ha et klart skille mellom jobb og fritid. Generasjoner etter meg sjonglerer uanstrengt mellom jobb og fritid.

– Så det er rom for politiske ytringer i arbeidstiden?

– Ett av nettredaktørens viktigste arbeidsområder er å markere og profilere Sølvberget på sosiale medier. Det betyr at han er «online» og deltar på sosiale medier. Det går ikke an i en sånn jobb å ha en veldig streng definisjon på arbeidstid og fritid, sier kulturhussjefen.

– Det er en fordel for Sølvberget at Berekvam har et så stort nettverk som han har, og når ut til mange på sosiale plattformer. Jeg mener det kommer tydelig fram når han opptrer som blogger, musikkentusiast eller som Sølverberget-ansatt. I forhold til kommunes skrevne retningslinjer, som jo er veldig generelle, er hans ytringer helt uproblematiske, slår hun fast om Berekvam, som også har en fortid i RA.