Stikkord

Fantastisk film, tårene rant da vi så filmen, anbefales.

Filmweb skriver følgende: – Michel er formann på et verft der de må si opp 20 mann. Demokratisk legger han navnene på alle de ansatte i en hatt og trekker ut de uheldige som må gå. Dessverre trekker han også seg selv, noe han som formann kunne ha unngått. Men Michel ønsker ikke å gi fordeler til seg selv og innfinner seg med en tidlig pensjonisttilværelse. Noen uker senere feirer han 30års bryllupsdag nede på verftet og inviterer alle de oppsagte til festen. I gave fra venner og familie får han og konen Marie-Claire en tur til Kilimanjaro og penger til reisen. Kort tid etter blir de brutalt ranet. Tyvene tar med seg både billetter og reisekassen. Det viser seg snart at ranerne ikke er helt ukjente. Men kan de skyldige få en rettferdig straff?

Robert Guédiguian er en av Frankrikes store humanistiske regissører. Han har sin base i Marseille og bruker gjerne de samme skuespillerne i alle sine filmer.

Så måtte vi bare se Sweet and Lowdown av Woody Allen.

”Sweet and Lowdown” handler om en talentfull og aldeles fantastisk gitarist med et privatliv mer eller mindre i ruiner. Han strever med å få de små tingene til å fungere, og i kjent Woody Allen stil handler filmen om deg og meg og livets små trivialiteter. Woody Allen pakker det hele inn i vidunderlig musikk, en morsom historie og en av Hollywoods beste skuespillere. Sean Penn ruler!

Reklamer