Stikkord

Månen som ville lyse som ei sol av Elin Grimstad 

En bildebok slik bildebøker bør være. Stort format, mange bilder, få ord og ikke minst en gjennomtenkt historie som fører til undring for den som leser og ikke minst for den som blir lest til. Bildebøker skal man alltid lese sammen med noen okke som.

Forlaget skriver: – Dette er ei uvanleg vakker bok, med eit uttrykk som både er høgst originalt og lett tilgjengeleg. Elin Grimstads eigenarta illustrasjonar er baserte på teknikkar frå animasjonsfilm og gir boka eit poetisk og tredimensjonalt uttrykk heilt i særklasse.

Kvart bilde er eit detaljrikt kunstverk, ei eiga verd med mykje å utforske både for barn og vaksne.

Malermester Grønn av Yokoland 

Fantastisk! En drøm av en bildebok. Gleder meg til å lese denne med min lesevenninne i sommer. Vi kommer til å bruke timevis på denne.

Forlaget skriver: – Malermester Grønn er byens beste maler. Alle kommer til ham når de vil ha noe malt. I dag vil tante Brun at malermester Grønn skal male de gule skoene hennes grønne, og han lover å hjelpe henne. Men hvor er det blitt av den grønne malingstuben?

En stilren og absurd lete-historie om gule sko, blå tallerkener, grå nøkler, en rotete malermester og farger slik du aldri har sett farger før. Tegnet og fortalt av det prisvinnende superteamet Yokoland.

Hullet av Øyvind Torseter 

Denne boken har jeg ventet lenge på! Endelig fant jeg den på biblioteket i Sola. Jeg har vært på ørten fjørten bokhandlere som ikke har hatt boka. Endelig har også forlaget forstått at vi ønsker bildebøker i stort format. En bok som kan leses i det uendelige, o lykke

Forlaget skriver: – «Hallo. jeg har oppdaget et hull i leiligheten min … ja … om dere kan komme og se på det … ta det med ned til dere, sier du … hvordan … hallo!

Hovedpersonen har oppdaget et hull og prøver å finne en forklaring. Han oppsøker ekspertise. Men det er ikke alt som kan forklares, kanskje han bare må akseptere at det er der.

Dette er en utsøkt og original bildebok. Den er både surrealistisk og hverdagslig. Alt foregår i en vanlig hverdag, men det er jo kanskje i vanlige hverdager at det surrealistiske skjer. Boken vil appelere til mennesker i alle aldre, både små og store som har evne til å undre seg. Enkle, uttrykksfulle pennetegninger. Hullet er stanset gjennom hele boka så det finnes altså i virkeligheten.

Reklamer