Siden jeg nu en gang er med i en filmklubb, har jeg valgt å bruke en del av sommeren til å se film. Jeg kan anbefale følgende filmer: –

Á köldum klaka 

Wikipedia skriver: – Den japansk fiskeriforhandler Hirata bestemmer seg for å droppe sin tur til Hawaii og heller reise til Island for å utføre et hellig rituale på det stedet foreldrene hans døde. Så fort han har satt beina på islandsk jord begynner han å merke kulturforskjellene mellom de to landene. På veien møter han en rekke snodige personer som blant annet en dame som liker å samle på begravelsesbilder, en liten jente som kan få isberg til å sprekke og biler til å starte, et par som kommuniserer med hverandre via noen sokkedukker og en gjeng med islandske cowboyer. På tross av de mange merkelige situasjoner han kommer borti finner Hirata til slutt frem til stedet han lette etter. I tillegg har han lært å bli glad i den islandske kulturen.

Jernanger

Wikipedia skriver:- Jernanger er en norsk film fra 2009 regissert av Pål Jackman og med Bjørn Sundquist i hovedrollen som Eivind. Manuset er skrevet av Jackman selv i samarbeid med Eigil Jansen og Hans Erik Voktor, og er hans første film som regissør siden Detektor i 2000. Andre skuespillere er Pål Sverre Valheim Hagen, Rikke Westerlund Lie, Nils Utsi, Mary Sarre, Inga Marja Sarre og Ailo Gaup. I tillegg debuterer de to Stavangerartistene Hans Petter Hansen og Magne Høyland som skuespillere i sentrale roller. Filmen åpnet Tromsø Internasjonale Filmfestival 14. januar 2009 hvor den også vant publikumsprisen. Jernanger hadde ordinær premiere fredag 16. januar.

City of god

Wikipedia skriver: – City of God (på portugisisk Cidade de Deus, oversatt til norsk: «Guds by») er en brasiliansk film som kom i 2002 i Brasil, og i 2003 i resten av verden. Manuset ble skrevet av Bráulio Mantovani, basert på en selvbiografi av Paulo Lins. Den ble regissert av Kátia Lund og Fernando Meirelles.

Avatar

Wikipedia skriver: – Avatar er en amerikansk science fiction-film fra 2009 skrevet og regissert av James Cameron, med Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Stephen Lang i hovedrollene. Filmens handling finner sted i 2154 på Pandora, en fiktiv måne i stjernesystemet Alfa Centauri, der menneskene driver gruvedrift for å utvinne et verdifullt mineral. Kolonistenes ekspansjon truer tilværelsen til na’viene, de innfødte humanoidene på månen og resten av økosystemet på Pandora. Filmens tittel refererer til de fjernstyrte, genetiske blandinger av na’vier og mennesker utviklet av menneskene for å samhandle med de innfødte.

Reklamer