«Moonrise kingdom» er først og fremst en stilistisk særhet, og så kan man innbille seg at den handler om familien eller kjærligheten så mye man vil. Wes Anderson har laget en film om måten å oppleve verden på. Så gjør det. Dette er både en briljant og en deilig film, men det er stor sjanse for at du ikke vil se den, for den er rar.

Vinner av juryens spesialpris under Cannes 2011 og prisen for beste film under Tromsø Internasjonale Filmfestival. ELENA er en spennende fortelling som stiller store moralske spørsmål, og samtidig en subtil analyse av dagens Russland. Etter sin oppsiktsvekkende debut med TILBAKE viser regissør Andrej Zvjagintsev igjen storform som historieforteller med et utsøkt filmspråk.

På veien til Buenos Aires er en lavmælt, rørende og utrolig sjarmerende roadmovie om to reserverte mennesker som sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverk. Det søramerikanske landskapet danner et nydelig bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser. Filmen har vunnet så og si alt av publikumspriser på filmfestivaler verden over.

Pushwagners personlighet er like unik som kunsten hans. De som har hatt gleden av å tilbringe en time eller en kveld i hans nærvær vet at det blir uforutsigbart. Regissørene Even Benestad og August Baugstø Hanssen har tilbrakt tre år sammen med Pushwagner/Terje Brofos. Det har vært både frustrerende, hysterisk morsomt og givende.

Reklamer