Stakkars lille hjerte av Line Halsnes. Vakker, nydelig, flott og lesverdig bildebok! Anbefales fra ca 5 år

Forlaget skriver: –  Det er vår. To småsøstre finner et hjerte i vannkanten. Det banker fortsatt, og noe som ligner en tråd henger fast i det. Storesøster nøster tråden, mens lillesøster passer på hjertet. Hvem er det som eier det?  Stakkars lille hjerte er en fantasirik billedbok som blander realisme og fantasi. To små jenter legger ut på oppdagerferd for å hjelpe andre, utviser stort mot og må lære seg å samarbeide. Dette er Line Halsnes’ første bildebok for barn.

Det spørs av Jostein Gaarder. Jeg må innrømme at dette var ikke hva jeg hadde ventet! All ære til forfatter og illustratør, veldig bra. Passer til barn ca 8 og oppover.

Forlaget skriver: – En liten gutt er på reise. Alene i et åpent landskap. Det er en reise i tanker og drøm. Det handler om å miste noe, men også om å forstå det mytiske og magiske ved å være menneske. Jostein Gaarders filosofiske spørsmål flettes sammen med Akin Düzakins bilder til en fortelling om vennskap, kjærlighet og sorg – og om det å våge å leve sitt eget liv.

Bronto biff på Cafe Olala av Nhu Diep. Artig og veldig utypisk barnebok. Anbefales for barn fra 3 år

Forlaget skriver: – Bronto Biff er ein merkeleg dinosaur med ein merkeleg diett. Han et berre svart mat! Dag etter dag, veke etter veke. Men ein dag får han nok. Det må då vere meir i livet enn dette? For første gong i livet går Bronto på restaurant, og bestiller alt på menyen. Men alt er litt for mykje for magen til Bronto … kanskje å smake på passe mykje er betre?

Dette er ei sprudlande bildebok om tema ungar har eit nært forhold til: kjensler, smakar, lukter, fargar, mat og bæsj. Og Bronto Biff er ein uttrykksfull fyr som ber historia på dei digre dinosaurskuldrene sine. 

Har du sett katten vår? av Åshild Skadberg. Må leses, underlig bok om katter. Passer all som har et forhold til dyr

Forlaget skriver. – At katten blir søkk borte må være en av de største tragedier for barn (og voksen)!  Åshild Skadberg har diktet om hvordan syv ulike katter, av ulike grunner, forsvinner. Alle syv har hver sin personlighet og historie, noe som tydeliggjøres ved Line Halsnes sine spenstige billedlige tolkninger. Og kommer noen av kattene til rette eller får vi vite hvor de er nå?  Dette er morsomme, nysgjerrige vers som malende og klorende skildrer hvordan kattenes perspektiv på verden kan være.