Inspirert av Nrk har jeg laget en liste over bøker som jeg mener er verd å lese.  Hvordan iallverden kunne man klare å komme utenom denne? Svensk og alt?

Bæsjefesten av Alex Schulman

Årets bæsjebok er langt fra noen fest for pappaen til Nikki! Nikki slutter nemlig å bæsje fordi hun sparer. Etter 17 dager er pappa vitne til en utenom det vanlige bæsjeeksplosjon. Han må til og med tilkalle profesjonell vaskehjelp etterpå. Garantert suksess hos 4–5-åringen, men mon tro om ikke en og annen mamma og pappa vil kjenne seg igjen også. Illustrert av en av Sveriges mest spennende illustratører.

ÅRSTIDENE av Blexbolex
 
Årstidene er en underholdende opplevelsesbok, som også gir tradisjonell lese- og språktrening. Gjennom poetiske og originale sammenstillinger av ord og bilder inspirerer den til filosofering og samtaler mellom barnet og den voksne leseren. Boka gir et bilde av menneskers forhold til årstidene, vær, tid, natur og omgivelser. Gjennom dette skildres en verden som er permanent og forutsigbar, men også i kontinuerlig utvikling og bevegelse. Årstidene er en oppfølger til Bilder av folk, som i 2009 ble kåret til «Verdens vakreste bok».

Blexbolex / Bernard Granger (f. 1966) er en fransk illustratør, bildebokforfatter og serietegner, som har oppnådd stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Han har gitt ut 12 bildebøker og mange tegneseriealbum og -hefter. Hans visuelle verden er stilisert, dekorativ og fargesterk, ofte med en nostalgisk og humoristisk tilnærming.

En bok av Hervé Tullet

Tullets bok har ingen historie, personer eller dialoger. Teksten består av en rekke oppfordringer til barnet om å gjøre bestemte handlinger, og illustrasjonene er hovedsakelig fargerike sirkler. Her er det altså ingen hverdagssituasjoner som skal mestres eller moraler som skal læres ved at barnet blir kjent med søte figurer. Her er det barnet selv som er hovedpersonen, og hele boka er avhengig av at barnet utfører de riktige handlingene før det blar om til neste side.

Den lille mannen og Gud av Kitty Crowther

Det finnes dager som forandrer en for alltid, og den dagen den lille mannen møter Gud er en slik dag. Gud er ikke slik han har tenkt seg og Gud forteller at han er ikke selveste Gud, men en gud. det finnes like mange guder som det er stjerner på himmelen. Den lille mannen og Gud snakker sammen og den lille mannen inviterer Gud hjem på en omelett.

Når alle sover av Nicolai Houm (Ipad)

Når alle sover er en magisk fortelling om et uvanlig vennskap og om å tørre å gå sin egen vei, og om utfordringene man står ovenfor når man begynner å omgås digre, pelskledde monstre.

Og min favoritt over alle favoritter … Jenta som ikke kunne slutte å gråte av Sara Li Stensrud

En poetisk og formsterk bildebok om å være forferdelig trist. Og om å bli glad igjen