”Skyggen er enten brent ned i golvet eller svever som et veldreid sot flak et stykke over de bleike plankene. Den ligger utstrakt mens eieren har løfta seg opp og sitter naken på en krak med hendene på knæerne, på spranget, klar til å liste sig vekk og sette skyggen fri” – Hanne Bramness 

I dag skal jeg til byen & kjøpe ei bok. Leste en artikkel i D2 om den nye boken Poesi og Bildekunst av Ole Karlsen.  Forlaget skriver: – Visuell kunst har lenge inspirert norske lyrikere. I denne boken presenteres norske ekfraser, dikt skrevet til og om kunst. Og siden poetenes kunstinteresser spenner vidt, møter leseren alt fra fotografier til klassisk skulptur, stavkirker, renessansemalerier og videoinstallasjoner.

Utvalget omfatter våre mest sentrale lyrikere fra romantikkens mestre til samtidens poeter, med hovedvekt på dikt fra de siste femti årene. Diktene gjengis sammen med kunstverkene de handler om, slik at boken også er en reise gjennom kunsthistorien.

Boken er anmeldt i Kulturkapellet, hvor man skriver følgende: – Digterne er i deres ekfraser observerende og serverende for læseren, der nu selv må ekfrasere videre. Ud i sit eget liv. Eller sagt på en anden mere dagligdagsmåde: Et billede siger mere end tusind ord.