Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg utrolig til å komme til Stockholm. Skal blant annet på Moderna Museet for å se Klara Lidén.

Moderna Museet presenterar som första museum i världen en totalutställning av Klara Lidén. Hennes viktigaste utställningar har tidigare skett utomlands och rönt förbluffande uppmärksamhet hos kritiker och publik. I Sverige är hon fortfarande relativt okänd. Utställningen är ett samarbete med Serpentine Gallery och innehåller alla aspekter av hennes konstnärskap från 2003 till idag: videor, diabildserier, installationer och en serie målade väggskulpturer.

Klara Lidéns arbeten kännetecknas främst av att utforska såväl de fysiska som de psykologiska gränserna för de offentliga och privata rum vi befolkar. Hon har bland annat byggt en hemlig boning av kasserat material längs floden Spree i Berlin, konstruerat tavlor av lager på lager av upphittade reklamaffischer, drivit en alternativ, gratis poströrelse i Stockholm och utfört en frenetisk dans bland passagerarna på ett pendeltåg.

Reklamer