Det har vært en del oppmerksomhet rundt flyttingen av Center for Børnelitteratur  fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole til Aarhus Universitet. Det siste nye er nu at 42 barnebokforskere fra hele verden kritiserer vedtaket om flytting. Argumentasjonen fra Aarhus Universitet fremstår som underlig, og faller på sin egen urimlighet, men vedtaket består.

Dekan Mette Thunø fra Aarhus Universitet siger »Nej, men de (forskerne) kender ikke baggrunden for beslutningen. De kan ikke engang gå ind og orientere sig om det på en engelsk hjemmeside, de har ikke henvendt sig til os i ledelsen for at høre om baggrunden, og de kan ikke se ind i mit hoved, hvad tankerne bag beslutningen er. De har kun hørt om det fra én side.«

Forskerene på sin side fremhever innholdet i centeret som viktigere enn organisatoriske endringer innad i universitets strukturen:

‘Et forbillede’ Næsten samtlige forskere fremhæver, at Center for Børnelitteraturs tilknytning til Danmarks Pædagogiske Universitet giver en hel unik mulighed for tværfaglige studier inden for barndomsforskning. Lederne af både det svenske og finske børnebogsinstitut beder universitets ledelse redegøre for, hvordan det nordiske samarbejde i fremtiden skal fungere.

»Ud over forskningen og den forskningsfremmende virksomhed udgør Center for Børnelitteratur også et forbillede, når det gælder litteraturformidling, grunduddannelse af lærere og andre grupper og når det gælder den forfatteruddannelse, som der bedrives. Sådan som den planlagte organisationsændring fremstår for os, ser vi åbenbare risici for, at dette ødelægges,« skriver Jan Hansson og Maria Ihonen.

Les hele saken på Information.dk

Reklamer