Gleden er stor hver gang det kommer en bok fra Dorte Karrebæk eller hennes mann Oskar K. Boken som kom den 8 mars heter Mona og bør leses av de fleste.

Tag med Mona i livets skole: fortabt – forført – forsørger – forstandig – forelsket. Dorte Karrebæk har tegnet en fortælling om Mona og mændene i hendes liv. Dorte Karrebæk siger om sin baggrund for at fortælle historien: «I hele børnebilledbogens historie, har forældre været nogle fraværende væsener, der havde en servicefunktion. De lavede mad, gjorde rent og læste højt om aftenen. – Eller de skændtes og så vidste man, at det var en skilsmissebog. Jeg har selv gavmildt bidraget med begge dele. Nu har jeg lavet en bog om en forælder. En bog, der antyder, at tilværelsen måske styres af tilfældigheder, og at det ikke nødvendigvis er dårligt. En bog om Mona, der prøver at gøre det så godt, hun kan, selv når alting er sort uheld.»

Pressen skriver: – » Illustratoren og forfatteren Dorte Karrebæk fejrede i denne uge Kvindernes Kampdag ved at sende sin tegneserieroman »Mona« ud på forlaget Gyldendal. I den næsten tekstløse tegneserie, eller billedbog er det snarere, følger man den lidt naive, trutmundede Mona, der havner i hænderne på en fæl Don Juan, og som siden må henslæbe et uglamourøst liv som opvasker på et hotel for at forsørge det umage pars afkom. Karrebæks bog er for børn og voksne, og skildrer menneskelivet fra fødslen og frem, men med fokus på de sider af livet, der sjældent bliver til fiktionsdramatik. Fornuftsægteskab, forældreskab og børneopdragelse. Med fare for at lyde kønsdiskriminerende: Ingen mand ville nogensinde have skrevet sådan en historie. Men »Mona« er både sjov og bevægende, og rummer masser af samtalestof for forældre og de børn, der endnu ikke skal have serveret deres underholdning i fræsende digitaltempo.