Fra Politiken …. Færre børn synes, det er sjovt at læse. Bøger har mindre og mindre interesse for børn.

Nye medier fylder mere  – Allerede midt i årtiet viste hendes tal en markant nedgang i andelen af børn, der jævnligt bruger det lokale folkebibliotek. I 1998 var det 51 procent af alle børn, der havde brugt biblioteket inden for den seneste måned. I 2004 var den andel faldet til 39 procent.

»Det er helt oplagt, at det er de mange nye medier, der fylder mere i børns dagligdag. De spiller og finder informationer på internettet, og det har erstattet noget af den tid, børn tidligere brugte til at læse – også nogle af de behov, som bøgerne dækkede«, siger hun.

Rosabloggerne erstatter den gode barneboken 

ROSABLOGGERNE har vært det viktigste tema i media de siste ukene fordi vi vet at de representerer den kommende maktelite i samfunnet. Rosabloggerne er dyktige unge jenter som har forstått begreper som markedsføring, påvirkningskraft og definisjonsmakt og utnytter dette til det fulle. Ære være dem for det.

SELV KUNNSKAPSMINISTER Kristin Halvorsen (SV) har forstått viktigheten av digitale medier og ønsker å bruke blogging som arena for norskundervisning. Den stor taperen er barnelitteraturen som ikke har klart å tilpasse seg den oppvoksende slekt, nemlig de digitalt innfødte, men har utviklet seg i så ulike retninger at begrepet barnelitteratur på enkelte typer «barnebøker» ofte blir misvisende. Maktforskyvning fra bok til blogg, fra forfatter til rosablogger vil være den største utfordringen på litteraturfeltet de kommende årene.

Reklamer