Kvelden den 8 feb har vi den glede av å invitere til en opplevelsen du seint vil glemme på KINOKINO i Sandnes. Vi vil viser 4 filmer i 3 ulike saler, blant annet  Norgespremiere på Verdens beste animasjonsfilmen “The Lost Thing” av Shaun Tan  & utsillingen SERIEGLOBUSTegneseriens skråblikk på verdens konflikter vil være åpen.

Utstillingen er denne gang med internasjonale tegneserier og med et skråblikk på verdens konflikter. Under kan du se en komplett liste over serieskapere og arbeider som vil være en del av utstillingen:

Ted Rall (USA) med Afghan Sketchbook
Matt Bors (USA) med Afghanistan Trip
Didier Lefévre og Emmanuel Guibert (Frankrike) med Fotografen
Marjane Satrapi (Frankrike/Iran) med Persepolis og Kylling med svisker
Amir og Khalil (Irans/USA) med Zahra’s Paradise
Joe Sacco (USA) med Fotnoter i Gaza
Sarah Glidden (USA) med How to Understand Israel in 60 Days or Less
Rutu Modan (Israel) med Exit Wounds
Guy Delisle (Frankrike/Canada) med Pyongyang – en reise til Nord Korea og Burma Chronicles
Lene Ask (Norge) med Da jeg reddet verden
Anton Kannemeyer og Conrad Botes med  (Sør Afrika) Bitterkomix
Alberto Breccia og Hector Oesterheld (Argentina) med Ché
Reinhard Kleist (Tyskland) med Havanna: Eine kubanische Reise Castro
Art Spiegelman (USA) med Maus
Mikael Holmberg (Norge) med 26. november
Fumiyo Kouno (Japan) med Town of Evening Calm, Country of Cherry Blossoms

Utstillingen er kuratert av Morten Harper, tidligere president i Norsk tegneserieforum og tegneserieskribent i Dagens Næringsliv og Le Monde diplomatique.

Vi viser følgende filmer:

Norgespremiere på Verdens beste animasjonsfilmen “The Lost Thing” av Shaun Tan  After almost ten years of being in production, the 15 minute animated film ‘The Lost Thing’ has finally been completed …  and won the Cristal Award for Best Short Film at the 34th Annecy International Animation Festival – the world’s largest animation festival, in Annecy, France.

Animasjonsfilmen “Sinna mann” av  Anita Killi – Filmen Sinna Mann er et vakkert animasjonsverk av regissør Anita Killi, basert på boken med samme navn av Gro Dahle og Svein Nyhus. 

Animasjonsfilmen ”Kaos i Landsbyen” av Stéphane Aubier – Kaos i landsbyen» er ein animert film med små plastleikefigurar. Det er ein type film der kritikarar må ty til luftige adjektiv som «galen» og «genial». Den appellerer i første rekkje til den kaosdyrkande anarkisten i publikum.  – Er det morosamt for oss sjølv, så går vi for det. Det er slik vi arbeider, seier regissør Stéphane Aubier til Klassekampen. «Kaos i landsbyen» vart plukka ut til det offisielle programmet i Cannes i år, der Pixars «UP» elles også var opningsfilm, noko som fortel mykje om den aukande statusen til animasjon.

Animasjonsfilmen ”Vem?” av  Stina Wirséns – Vem filmerna är små filmer om stora känslor och handlar om Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul. Det är varma historier med goda slut för de allra yngsta. Stina Wirséns böcker för de minsta har blivit film.

Reklamer