Statens Kunstråds Litteraturudvalg har sammensat en udstilling om billedbøger for børn. Udstillingen skal udbrede kendskabet til danske illustrerede børnebøger –

Om udstillingen – Udstillingen «Den illustrerede børnebog» er sammensat af Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Der indgår 30 værker i udstillingen. Udstillingen skal rundt i verden for at sælge og vise eksempler på det bedste af det bedste inden for danske illustrerede børnebøger. Statens Kunstråds Litteraturudvalg har udvalgt hvilke værker, der indgår i udstillingen, mens den praktiske tilrettelæggelse af udstillingen er lagt i hænderne på Kunststyrelsens Litteraturcenter og designvirksomheden NR2154.

Om værkerne – De 30 udvalgte værker skal ses som en række nedslag, frem for at favne hele den danske børnebogslitteratur, dvs. værker der spiller en særlig rolle, og som vurderes også at ville gøre det fremover. Værkerne spænder fra klassiske børnebogstraditioner til de traditionsoverskridende, som f.eks. Dorte Karrebæks illustrationer til bl.a. Oskar K.’s ”Hamlet (Dansklærerforeningen, 2009), og «Idiot» (Høst & Søn, 2009).

Det primære kriterium for at komme med på udstillingen er det grafiske udtryk, men samspillet med historierne er også et væsentligt parameter. Desuden er der blevet set på, hvordan værkerne supplerer og klæder hinanden; kvaliteten i illustrationerne skal stemme overens, så helhedsindtrykket bliver harmonisk. Illustrationerne skal udnytte og udvide historien.