Fra Dagsavisen …. underlig … en kritiker som kritiserer Tybring-Gjedde for å ikke ha lest boken, men har selv ikke leste boken, men skal ….. Så da er han hakket bedre?

Jeg kan fortelle ALLE at denne barneboken er på 185 sider med mange bilder i og stor skrift. Jeg leste den selv på vei fra bokhandelen og opp til jobb ca en strekning på 4 1/2 km. Så boken tar ikke så langt tid & lese … ikke er den krevende heller, dette er en Splatter-bok ….

Boken har lite og ingenting med Frp å gjøre …. Det var bare et agn for å få oppmerksomhet,  også barnebok-feltet har lært seg media-taktikk, så dere ikke den komme?  … vel gjort ….!

Forfatteren sier selv ….  Reaksjonene har vært ganske interessante. Før boka skulle utgis, sendte Cappelen Damm den ut til 30 – 40 skolebarn som skulle gi tilbakemelding på boka. Noen synes den var litt trist, men ingen av dem nevnte referansene til Sivert Jensen. Også lærere og skolebibliotekarer har gitt gode tilbakemeldinger på boka. Det var da Dagbladet hang seg opp i referansene til Siv Jensen at det virkelig smalt. Dagen etter handlet det ikke lenger om selve boka. I stedet raste debatten om politisk barnelitteratur.

Men litt Kred skal Dagsavisen ha …. den synliggjør barnebokens makt …. !

«Nå er det ikke alle forunt å le av satire eller la den prelle av når den rammer. Tybring-Gjedde kan det tydeligvis ikke, der han varm i toppen bestiger sin Rocinante og trekker – ikke sverdet – men sensurkortet mot det som truer hans dronning. En barnebok. Som en indignert motstander av ytringsfriheten stormer han mot vindmøllene og fordømmer et åndsverk, en fri tanke, og fratar forfatteren bak både stipend (om han hadde hatt det) og retten til å få boken prøvd i forhold til demokratiske, offentlige innkjøpsordninger. Hva var dette med regimer vi ikke vil sammenligne oss med igjen? Det er til å le av, men også til å bli svært skremt av.»