Maktens Pluttifikasjons helt egen Testbarnehage har nu valgt ut hvilke bøker de kommer til å jobbe med frem til konferansen. Ingunn Iverte Bjune er språkpedagog og prosjektleder for Testbarnehage leseprosjekt. Barnehagen  ligger i Oslo og heter Lerdal barnehage. Ansvarlig for testbarnehagens faglige oppføgling er universitetslektor Trude Hoel ved universitetet i Stavanger, Lesesenteret. Barnehagen har tidligere vært en lesefrøbarnehage.

Tidlig i desember skal Maktens pluttifikasjons helt eget filmteam til Oslo & filme de søte små. Formålet med filmen er å få frem leseopplevelsen til barna. Resultatet av filmen vil du kunne se på konferansen.

Bøkene barnehagen leser er

Bing-serien av Ted Dewan – Bing er en liten kanin som vil klare alt selv. I dag skal bing male.Bing prøver alle fargene. De blander seg til brunt når Bing søler vann over dem. Men det gjør ingenting,Bing! Bing klarer å male helt alene. Ingen stor ting: Bare en Bing-ting!

Isa på jobb – mekkespire av Monica Boracco Borring – Boken handler om Isa som drømmer at hun jobber som bilmekaniker. Vi får se hvordan et bilverksted ser ut, hva man gjør der, og hvilke redskaper man trenger for å gjøre jobben. Dette er den første boka om Isa

Bilder av Folk av Blexbolex – Boka er en lek med ord og bilder. Hvert oppslag består av et bildepar med en sammenheng som ofte er morsom, overraskende og egnet til ettertanke. Verdens vakreste bok! “Bilder av folk” vant i 2009 prisen Goldene Letter, i konkurranse med 704 bøker fra 36 land. Boken er en fantasifull lek med ord og bilder,

Hvem-serien av Stina Wirsén –  Hverdagens små hendelser som treffsikre eventyr skildret med humor og innlevelse Svenske Stina Wirsén henvender seg til de små barna med sine fire bildebøker om små, men viktige hverdagslige hendelser. De gjenkjennbare situasjonene lokker frem smil og latter hos så vel barn som høytleser.I Hvem blør? handler det om når alle skal leke sammen og alle slår seg og alle behøver trøst.

Bajsfesten av Alex Schulman – Att vara Charlie Schulmans pappa” heter den omtyckta blogg där Alex Schulman skriver om pappalivet. Varje vecka följer 250 000 läsare bloggen, där det mest populära inslaget är “samtalen” med den nyfödda dottern Charlie. Nu kommer den första, mycket charmiga, bilderboken om Charlie, vars alias är Nikki.

På konferansen får du høre om prosjektet & møte de ulike forfatterne eller forlagene som barnehagen har testleset, og du skal ikke se bort fra at barna har leste flere bøker enn det som er listet opp her … så dette er noe en bare må få med seg …