Det hele begynte med at Frp vil forhindre at kulturministerens Anniken Huitfeldts Gro Harlem Brundtland-biografi for barn blir kjøpt inn av staten …  Thomsen har ikke lest boken, men nøler ikke med å kalle dette «indoktrinering».  Så kom boken hvor  «En norsk barnebokforfatter fremstiller Siv Jensen som massemorder. Forfatteren synes nemlig Fremskrittspartiets innvandringspolitikk er «motbydelig».» om boken er vel verd å lese tja ……  med Boka om Sivert Jensen kan være en god fortelling, for alt jeg vet. Forfatteren er tidligere prisbelønnet, og CappelenDamm er et kvalitetsforlag. Det er fint å prøve å få barn til å bli interessert i politikk. Et lite mulig paradoks? – Men jeg vil understreke behovet foreldre har for å kontrollere hva barna leser mener Geir A. Mo, generalsekretær i FrP . Noen bør lese bøkene altså!  

Så fulgte Frp opp med en begynnende trend fra Stortinget ……  nemlig en barnebokdebatt? 

Ib Thomsen (FrP): Undertegnede viser til at det i den senere tid har blitt lansert flere barnebøker med partipolitisk innhold. Den offentlige innkjøpsordningen er en form for subsidiering av bøker. Kan statsråden redegjøre for regelverket knyttet til innkjøpsordningen, og hvorvidt rene partipolitiske barnebøker er noe som bør innlemmes i en slik offentlig ordning?

Anniken Huitfeldt: Svaret er ennå ikke tilgjengelig

Og siden vi ikke har lest bøkene så kommer vi gjerne med en påstand om hele barnebokfeltet ….  – Politiske barnebøker er noe helt nytt vi ikke har sett i Norge. Jeg mener det er en dårlig utvikling. Barn skal slippe å bli utsatt for politisk propaganda, sier Frps politiske talsmann, Ib Thomsen, til Dagbladet.

Reklamer