Nu har jeg spist den første julemiddagen dette året. Fikk en invitasjon jeg ikke kunne takke nei til. Middagen var himmelsk … og selskapet var av ypperste klasse, inte mindre … Oppskriften var som tatt ut av Eyvind Hellstrøm mat-univers … Selv bidro jeg med nybakte pepperkaker … den nyeste trenden innen barkeverden er nu pappekakemenn med en fot …. underlig, med hva gjør man ikke for å holde image intakt?  

Kvelden ble avsluttet med en film «Bad boy Bubby». Filmen bli i år kåret til vinner av publikumsavstemningen som tidenes TIFF-film.  

«35 år gamle Bubby har bodd hos sin manipulerendemor hele sitt liv. Han tror at luften på utsiden er forgiftet, og har derfor aldri vært ute av den triste leiligheten. Eneste besøk utenfra er en og annen katt som Bubby kan ”leke” med.

Men en dag dukker faren opp, og Bubby begynner å ane ugler i mosen. Han frigjør seg på kreativt vis, og legger ut på eventyr i en skummel og uforståelig verden. Han møter et bredt galleri av personer på sin vandring – fiendtlige som hjelpsomme – og opptrer både som nattklubbartist og prest. Rolf de Heer valgte å gå sine helt egne veier da han spillefilm-debuterte med denne filmen: For hver eneste location hadde han en ny kameramann – og følgelig et nytt estetisk uttrykk – for å formidle Bubbys rekke av førstegangsopplevelser. I tillegg er lyden tatt opp av mikrofoner plassert over hvert av Hopes’ ører, for å formidle Bubbys subjektive opplevelse av situasjonene.»

Reklamer