Har vært i bokhandel & kjøpt mange av høstens bøker. Da kom jeg over boken MonoUNG, jeg ble sittende ute i det flott høstværet utenfor Domkirken i Stavanger & lese … Kan virkelig anbefales til alle.

Bort av Nelly Winterhalder – et utdrag

ja
det måtte bort
bort med det
må først
leve
livet kommer først
går frem og tilbake
bare se framover
se på deg
se deg rundt

 

MonolUNG – 19 monologer for unge er resultatet av en monologkonkurranse utlyst av Norsk Skuespillersenter med støtte fra Kunstløftet i Norsk kulturråd. Det er blitt en rikholdig antologi med spennende tekster som reflekterer over det å være ung og som diskuterer vilkår for oppvekst i dag. Monologene er skrevet av erfarne dramatikere, skuespillere og kreative ung­dommer. Dette er litteratur som åpner for store spørsmål og store følelser og som det er morsomt og utfordrende å jobbe med og uttrykke seg gjennom.

Inneholder monologer av: Øyunn Bjørge, Per Harald Borgen, Fredrik Brattberg, Hilde Hannah Buvik, Kal Elshmaa, Helga G. Eriksen, Malmfrid Hovsveen Hallum, Liv Heløe, Heidi Lind Hopstock, Maren Sennels Jenssen, Siri Broch Johansen, Janne Langaas, Morten Nyhus, Kolbjørn Opsahl, Sarah Ramin Osmundsen, Erlend Sandem, Maren Elise Skolem, Trond Wiger og Nelly Winterhalder.