Paa tur leser man boeker. Jeg har valgt aa ta med flere, men ogsaa ’Er I der?» Vi har til tider hoeytlesing av boken, det burde nu flere ha!

I Politiken har man ogsaa lest boken og kommet frem til at: «Ungdomsromanen ’Er I der?’ et interessant studie i gruppens betydning for jeg-konstruktionen».

Det at forfatterne ikke fysisk har siddet sammen og ikke på forhånd har vidst, hvordan de andre ville reagere på deres indlæg, tilfører handlingen en særlig autenticitet og dynamik. Samtidig lykkes det de +40-årige forfattere at ramme teenagetonen overraskende troværdigt (måske på grund af et selvbiografisk islæt?). Som en læser udtaler på bagsiden af coveret, er det at læse ’Er I der?’ næsten som at få fire nye venner. Det siger lidt om bogens kvalitet – eller om Facebooks indflydelse på venskabsbegrebet for den sags skyld.

Mellom oss engler ….

Den nyeste trenden i barne- og ungdomslitteraturen er Engler … ?!

Fra BT.DK: «»Der er tilsyneladende ingen begrænsninger for, hvor litteraturen kan føre hen. Den fantasybølge, der startede i slutningen af 90erne, har vist sig at være enormt overlevelses-dygtig. Den bliver ved med at knopskyde, selv om mange eksperter går og venter på, at der vil ske et brud, hvor fantasyen bliver skubbet til side. Men det ser ud til, at fantasybølgen overlever igen, ved hele tiden at sende nye afledte ­produkter på banen, som kan holde liv i genren,« siger Torben Weinreich. »Engle-bøgerne holder fast i næste lag, men hvad der derefter kommer, er svært at spå om.«

Reklamer