Jeg kan aldri glemme boken «Ingenting» eller Janne Teller. Hun var en av foredragsholderne på den Nordiske barne- og ungdomslitteraturkonferansen i 2005 «livet + boka = sant. At boken ikke er pensum i Norge kan jeg undre meg over, men den er brukt i de fleste skolene i Danmark. Anbefales.

Om boken: Pierre Anthon bestemmer seg for å slutte på skolen etter at han finner ut at det ikke er noe vits i å gjøre noe når ingenting likevel betyr noe. Han setter seg i et plommetre, begynner å kaste umodne plommer på klassekameratene, og roper at «alt er likegyldig, alt er et stort skuespill, og snart er alle døde og glemt og ingenting». Klassekameratene bestemmer seg for å få Pierre Anthon ned fra treet. De vil vise han at det faktisk er noe som betyr noe her i verden. Noe som de kan fremlegge som bevis. Men leken får etterhvert uhyggelige konsekvenser når hver enkelt må oppgi noe kjært og legge det i «haugen av betydning», og samtidig få makten til å bestemme hva nestemann skal ofre.

Fra Politiken:

En ti år gammel dansk ungdomsroman er i løbet af tre uger blevet en bestseller i Tyskland. Janne Tellers prisbelønnede roman ’Intet’ har siden udgivelsen på tysk rundet et oplag på 35.000, og lige nu er bogen den mest solgte børne- og ungdomsroman hos tyske Amazon, hvor den har overhalet Stephenie Meyers populære vampyrromaner i Tusmørkeserien.

Reklamer