Fra Dn.se: Glöm mossiga militärjournaler och pamfletter. När en ny japansk generation ska lära sig om vikten av samarbetet mellan USA och Japan är det serieformen Manga som gäller. För att fira att 50 år har gått sedan ett säkerhetsavtal slöts mellan länderna har den amerikanska militären låtit teckna en serie i fyra delar under namnet ”Vår allians — ett långvarigt partnerskap”.

Fra BBC;    Major Neal Fisher, deputy director of the US forces’ public affairs office in Japan, said the manga were intended as a «light-hearted approach to telling the story of the alliance through the eyes of two young people who are learning why the US military are in Japan». The manga format was chosen because it was «a very commonly accepted format of media in Japan – it is read as much if not more than newspapers», he added. Online på onsdag  – http://www.usfj.mil/Manga/

Barnebøker med tema «barn med foreldre i krig fra Norge»:

 

Forsvaret i Noreg har også gitt ut barnebok til barn som har foreldre som er i krig.  Ifølge Tv 2 så skal – Denne boka skal hjelpe barna å takle at mamma, pappa eller andre nære reiser ut, sier forsvarsminister Grete Faremo. 

På Forsvarets sider kan vi lese at «Boken, som er en oversettelse av danske ”Missionen går til…”, er laget for familier med barn som har en soldat som skal i utenlandstjeneste. Den er ment som en scrapbook og en aktivitetsbok som skal hjelpe, ikke bare barna, men hele familien gjennom tiden. Barn ser en slik situasjon annerledes enn de voksne, og boken er laget med barneperspektiv.»  – Boken er ment å gi foreldre ideer til hvordan de kan forberede barna på en slik situasjon.  Den danske versjonen av boken kan lastes ned 

«Ulvedager» av Jill Moursund  er en bok du aldri glemmer. En viktig bok om en norsk far som er i krig. «Ser du ikke at det er Pappa!» sier Farmor. Det er jo Pappa! Men det er en annerledes Pappa. Det er noe i øyene hans som skremmer Ylvelin. Flammer. Eller istapper. Noe som er rødt og farlig samtidig som det er blått og kaldt.» Anbefales.

Og selv har jeg skrevet om krigsbøker for barn i Klassekampen  08.12.2007: «Norske barn og unge ble i høst for første gang presentert for en norsk bildebok der tematikken er «far i krigen». Boka er aktuell for mange – også barn i Norge har fedre og mødre som er stasjonert i utlandet med det formålet å opprettholde fred. Om Norge faktisk er i krig, er et åpent spørsmål: «Det er krevende å bruke ordet krig, for det har mange juridiske forhold med seg. Men det er ikke tvil om at det har vært krigshandlinger det soldatene våre har stått i den siste uka,» uttalte forsvarsminister Anne-Grethe Strøm Erichsen til Ukeavisen Ledelse i begynnelsen av november.»

Reklamer