Har vært på biblioteket i dag & lånt en haug med bøker, blant annet boken «forelska» av Rébecca Dautremer, en av mine favoritt illustratører. For en vakker og meget søt bok. Anbefales alle.

Boken handler om » Alle barn har høyrt om kjærleik, men mange veit kanskje ikkje heilt kva ordet betyr. Kjærleiken er rundt oss kvar einaste dag, og dei vaksne snakkar om han heile tida. Men kva er eigentleg kjærleik? Kva er det å vera forelska? Boka fekk pris for beste barnebok i Frankrike i 2003. Rébecca Dautremer (f. 1971) skriv om kjærleik frå eit barneperspektiv. Ho stiller spørsmål som barn stiller. Ho svarar som barn svarar. Det er barna som snakkar med kvarandre, som reflekterer over det dei har høyrt om kjærleik og forelsking. Dautremer er utdanna frå L’Ecole nationale superieure des arts decoratifs (ENSAD) i Paris.

Barnebokkritikk.no skrev «Det er altså først og fremst illustrasjonene som gjør boka verdt å lese, men de gjør det til gjengjeld til gagns. Den barnslige, naive streken formidler det tidvis komiske innholdet i samtalene på en overdreven og humoristisk måte. Forelska er en nydelig og gjennomført bildebok som klarer å finne den hårfine balansen mellom det konkrete i barnas forestillinger og det abstrakte i de fantasifulle illustrasjonene».

Anbefaler filmen «kerity la maison des contes» …. av samme illustratør

Reklamer