Nu i høst kommer flere bøker i denne serien, heldigvis … og ikke minst  boken «To veier» av Bernardo Carvalho og Isabel Minhós Martins. To fortellinger, to veier og to farger veves sammen til én historie i rødt og blått. En særpreget fortelling om to familier som skal møtes, og som velger hver sin reise. Følg først den ene fargen, og snu deretter boka bak frem og start og lese igjen – nå i den andre fargen. Det er morsomt å fordype seg i de enkle og minimalistiske illustrasjonene, som på en original og fantasifull måte forsterker teksten.

Gyldendal mener at serien Verdens Beste Bildebøker publiseres først og fremst gode fortellinger. Men gjennom denne bokserien vil vi også vise norske lesere veien til ukjente stemmer fra land vi ikke så ofte oversetter bøker fra. Burde det ikke være den naturligste sak i verden at prominente og prisbelønte bokkunstnere finner veien til norske bokhyller uansett hvilket land de kommer fra? Jo, synes vi!

  • Fordi verdens beste bildebøker er brobyggere mellom kulturer.
  • Fordi vi vil vise at avstanden er mindre enn vi ofte tror, og at det kan være mer som er likt enn ulikt selv om man vokser opp i ulike verdensdeler.
  • For å gi barn med ståsted i flere kulturer leseropplevelser som gjenspeiler noe av mangfoldet i deres bakgrunn, og som kanskje styrker selvfølelse og identitet.