Bildebok skaper «debatt» i Danmark.  Fra forfatterens egen blogg:

Min nye bog “Marias dukke” anmeldt i dag i Information af Line Beck Rasmussen. Det er en kort men positiv anmeldelse, og anmelderen finder, at bogen er “svær at ryste af sig”. Det tager jeg som en anbefaling. Line Beck Rasmussen skriver desuden: “Bogen er et meget fint og rørende eksempel på en bog, der hurtigt kunne blive til den børnelitterære kliché: den pædagogiske didaktiske ‘sådan lever børn i andre steder i verden’ – bog”. Det er en meget interessant observation, og en jeg tit hører i forbindelse med mine bøger. Nemlig at vedkommende siger: Er du klar over, at dine bøger kunne blive udråbt til at være for “pædagogiske”.

Fra Politiken: Maria bor i en papkasse tæt ved jernbanen

Maria bor i en papkasse Den ‘nye’ Morten Dürr fortæller om pigen Maria fra et ikke nærmere angivet fattigt land. Maria bor i en papkasse tæt ved jernbanen, og hun samler skrald sammen med sin bror, der fortæller historien om ‘Marias dukke’. Bogen er mesterligt illustreret af Lars Gabel. Morten Dürr har lavet flere billedbøger med lyst indhold. Det gælder ikke for denne.

Børnene skal aflevere alt, hvad de finder, til nogle skumle voksne. De skal også passe på, at de ikke bliver bidt af rotterne. Da Maria finder en fin dukke, beholder hun den, men hun kan ikke lyve, da manden med de gule solbriller spørger, om de gemmer noget. Børn er der nok af! Så de to bliver sparket ud af papkassen.

Reklamer