Pija Lindenbaum har skrevet en flott bildebok om homofile, anbefales.. i disse homoeventyr-tider. 

Det gleder meg at boken, barneboken, fremdeles har slik er provoserende kraft at den engasjerer så mange. Ved å sette problemstillingen på dagsorden vil flere kjenne til litteraturen og jeg tror Invandrerlederen bidrar til en ytterligere synliggjøring av problemstillingen, noe som er bra for barnelitteraturen.

Lørdag skrev Vårt Land om muslimske Amir Tauqir Chaudary som har opprettet en Facebook-gruppe mot høytlesing av homoeventyr i barnehagen. Bakgrunnen er Vårt Lands artikkelserie om regjeringens arbeid for å innlemme homofili som en del av barnehagenes kunnskapsformidling.

Athar Ali, leder for Norsk Innvandrerforum og profilert Rødt-politiker i Oslo, reagerer på prosjektet. Han mener de rødgrønne i denne saken ikke har tatt innover seg at Norge er blitt et mer flerkulturelt samfunn og at mange innvandrere ikke deler majoritetens syn på homofili.

Stor minoritet. – I enkelte bydeler i Oslo er innvandrerandelen mellom 40 og 50 prosent. Da kan en ikke lenger late som ingenting. Når en skal undervise om homofili og andre verdisaker bør en ta hensyn til hvordan det vil virke på religiøse minoriteter, sier Athar Ali.

Reklamer