Børnelitteratur lever i for høj grad et isoleret liv uden for medierne og den almene litteraturdebat, lyder det fra børnelitteraturens fagfolk. En ny festival for børne- og ungdomslitteratur forsøger at bryde den onde cirkel og få litteraturen til de mindste frem i lyset.

Et øjebliks måben; så begynder grinene at indfinde sig. Børnebogsforfatter Kenneth Bøgh Andersen har lige fortalt, hvad der efter sigende er verdens korteste gyserhistorie for et blandet publikum af børn, forældre, bibliotekarer og andre børnebogsentusiaster. Den første festival for børne- og ungdomslitteratur er i gang på arkitektskolen i København. En festival, der ifølge arrangør Lotte Lykke Simonsen skal hive børnelitteraturen ud af en isoleret tilværelse.

»Børnelitteratur får for ofte lov til at klare sig selv og bliver set som andenrangs i forhold til voksenlitteratur. Den holdning vil vi gerne ændre, da der er så megen god litteratur at byde på til børn og unge. Vi ønsker derfor, at festivalen skal være en levende platform, hvor børne- og ungdomslitteratur debatteres og høres,« fortæller Lotte Lykke Simonsen, der er bibliotekar i Gentofte og har taget initiativ til projektet sammen med master i børnelitteratur og bibliotekar Merete Flensted Laustsen.