Stikkord

Fra Bogfestivalen.dk

Der bruges rigtigt mange penge på børn og unge i familierne i forskellige sammenhænge. De autonome børn og unge bestemmer alt lige fra farven på bilen til aftensmaden. Hvordan kan man sørge for det er lige sejt at anskaffe sig en bestemt bog, som det er at anskaffe sig noget designertøj? Der er mange der opfatter børnelitteraturen som andenrangs i forhold til litteratur for voksne, hvis den er i de voksnes bevidsthed overhovedet. Hvorfor har den, den status?

– et bog-bombardement for børn, unge og deres voksne

Bogfestivalen.dk har det mål at legitimere bogens værdi og betydning som medie i en multimedial børne- og ungdomskultur. Vi vil højne børne- og ungdomslitteraturens værdi i samfundet. Den skal tages lige så alvorligt som voksenlitteraturen og have samme plads i medierne samt i formidlernes og læsernes bevidsthed.

Vi mener, at børne- og ungdomslitteratur er en så stor del af børn og unges liv, at det fortjener sit eget forum. Et forum, hvor litteraturen er i centrum. Vi ved, at det er et stort område at dække både børne og ungdomslitteratur, men vi er af den overbevisning, at det giver en god synergieffekt for festivalen at alle målgrupper er repræsenterede. Vi håber, at vi med denne festival kan lave en øjenåbner både overfor medier, formidlere, forældre og børn og unge.

Bogfestivalen.dk vil være en national litteraturfestival med et bombardement af oplevelser, der med inspiration fra voksenlitteraturens årlige litterære begivenhed, BogForum, vil vise alle sider af børne og ungdomslitteraturen.

Bogfestivalen er tænkt som et sted hvor litteratur til børn og unge kan få en levende platform. Et sted, hvor læserne – børn, unge og deres voksne – kan mødes med forlagene, forfatterne, illustratorerne, boghandlerne og feltets øvrige aktører.

Reklamer