Stikkord

Bibliotekerne skal til at sælge bøger

Biblioteker skal i fremtiden sælge bøger i de byer, som ingen boghandel har. Det mener Per Kofod, som vil have en ændring i biblioteksloven. Bogbranchens foreninger er dog skeptiske Flere og flere boghandlere lukker, og mange af de overlevende sælger kun et begrænset udvalg af litteratur. Det, mener han, kommer til at gå ud over salget af den smalle litteratur, i byer, hvor borgerne kun kan købe bestsellerne i supermarkedet.
 
Politikere skeptiske over for bogsalg på biblioteker

 

Per Kofods forslag om, at der skal sælges finlitterære bøger på biblioteker, bydes velkommen af Mogens Jensen (S). Kulturministeren kalder ideen interessant, mens DF, V og Bibliotekarforbundet stadig er skeptiske. Nu skal biblioteker sælge finlitterære bøger i byer, som enten ingen boghandel har, eller hvor boghandlen kun sælger et begrænset udvalg af litteratur.

Forslaget mødte dog ikke opbakning i bogbranchens foreninger, som både mener, at det vil gå ud over bibliotekernes folkelighed og skabe problemer mht. at det offentlige vil konkurrere med det private. Den socialdemokratiske kulturordfører Mogens Jensen ser dog gerne Per Kofods tanker blive til virkelighed. Mogens Jensen forklarer, at det er vigtigt, at der også sælges bøger i områder, der ikke har en boghandel, fordi han tror, folk stadig gerne vil have vejledning og oplysning inden et bogkøb.

Reklamer