Stikkord

Hovedformålet med udstillingen er at præsentere dansk kvalitetsbørnelitteratur i udlandet. Udstillingen viser den store spændvidde i dansk børnelitteratur med hovedvægt på illustrerede værker, dvs. de visuelle sider frem for de tekstmæssige. Udstillingen omfatter primært værker, der er udkommet i perioden 2000-2010. Udvælgelsen af værker er udelukkende baseret på kunstneriske og æstetiske kvaliteter. Udstillingen er målrettet forlag og andre professionelle bogfolk, men er absolut også et besøg værd for alment interesserede i alle aldre.

Noget meget dyrebart, noget helt universelt Af Kamilla Löfström  

Billedbøger er for børn, men de bliver gerne læst af voksne for børn. En af de smarteste ting ved børn er jo, at de skal have læst historier. Igen og igen, og her skaber billedbogen et helt særligt rum for æstetisk oplevelse og samvær den voksne og barnet imellem. Der er ordene, som den voksne læser højt, og der er billederne, som barnet gransker imens. Og så er der det tredje, der opstår, når tekst og illustrationer mødes.

Den gode billedbog har noget ekstra, noget, der for det første gør, at den voksne har lyst til at læse bogen for barnet, dernæst at den voksne og barnet læser den samme bog igen og igen. Og så skal den gode billedbog have generøse og spændende illustrationer, der er noget i sig selv, og som barnet kan gå på opdagelse i længe.

Reklamer