Ny svensk bildebok …

Når kunstneren Stina Wirsén taklinger Ulf Stark er eksistensielle spørsmål adoptere hennes morsomme, stiliserte figurer en skisse usikkerhet, dersom alle at vi ikke kan vite.

Ord og bilder i boken er bilder av lykkelige omstendigheter mens i hverandre og foretrekker lesing til opplevelse og høyder, bredder og dybder. Ulf Stark bilde beslutningstakere har gjennom årene på Hellsingvis vært mer i harmoni med ulike aspekter av sitt arbeid.

Anna Höglund har tilbakevendende akkompagnatør hans underlige nyläsningar og reinterpretations av bibelske tekster og beskjeder med en stasjonær sprikende som var langt mer enn illustrerende.

Kanskje det er nettopp gjennom sin naive bilder av det faktiske forholdet mellom kristendom går deri opp så tilsynelatende enkelt som barnas problemer er lov å være enkle, grunnleggende og ærlig avhør.

Ulf Stark har en fantastisk evne å bevege seg fritt mellom realisme og eksistensielle spørsmål. Det er som om han beordret en katt dør i en dør som ellers bare kan åpnes med uhåndterlige formler og kodelås.

Reklamer