Fra Dagbladet Information.

Vi kommer til at vente flere år endnu på et dansk udvalg af e-bøger. En forsigtig bogbranche og teknisk umodenhed er de primære årsager til, at litteraturens nye format ikke udbredes i Danmark foreløbig

Den dag, hvor vi pakker vores feriebagage og tager 20 danske romaner med under armen uden at lide fysisk overlast, ligger sandsynligvis flere år ude i fremtiden. Allerede nu er det muligt at bære masser af bøger i en hånd, men kun engelske, tyske og franske.

Det handler om e-bøger, bøger i elektronisk format, som kan downloades fra internettet og læses på pc’en, telefonen eller e-bogslæseren, litteraturens svar på MP3-afspilleren, der siden efteråret i begrænset udvalg har kunnet købes i Danmark.

Med e-bogslæseren kan man downloade bøger og være i gang med at læse dem et minut efter at have valgt dem i netboghandlen.

Som vi kender det fra musikmarkedet, er der penge at spare på at vælge en elektronisk vare frem for en fysisk. I netboghandlen Amazon.-com koster en e-bog typisk tre fjerdedele af en papirbog, og så sparer man porto-omkostninger.

Reklamer