Kulturministeren Anniken Huitfeldt blir forfatter med boka om Gro Harlem Brundtland og Siv Jensen er endelig opptatt av barnelitteraturen. Kan det bli bedre? Vel ..

Nok en gang får vi en diskusjon om barnebøker, som ingen har lest, og iallefall ikke på barnebokas premisser.  «Thomsen har ikke lest boken, men nøler ikke med å kalle dette indoktrinering«. Dette er om ikke annet meget skadelig for hele barne- og ungdomslitteraturen. I hvilken annen gren av litteraturen diskuteren man formen uten å kjenne innholdet ?

– Politiske barnebøker er noe helt nytt vi ikke har sett i Norge. Jeg mener det er en dårlig utvikling. Barn skal slippe å bli utsatt for politisk propaganda, sier Frps politiske talsmann,

Politiske litteratur har vi har også innen barne- og ungdomslitteraturen siden dagens morgen .. det er ikke så lenge siden boka for barn om Hitler kom.  «Et tabu er brutt!

«En barnebok om Hitler?  Betyr det at dagens ungdom har fått et like fjernt forhold til denne historiske morderen som vi selv hadde til Napoleon? Med ”Adolf Hitler – blod og ære” har Knut Lindh prestert en velskrevet biografi, og man kan godt forglemme seg – slik man kan i alle gode bøker. Eller er det ubehagelig nært?»

Kan vi ikke heller diskutere hvem som skriver for barn og kvaliteten på det?

Kulturministeren blir forfatter. Boka har Huitfeldt skrevet i ledige stunder i høstferien.

Reklamer