Bibliotekene må endre seg, skal de overleve i den digitale tidsalder, mener bibliotekprofessor.  Den digitale revolusjonen har ført til store endringer i samfunnet – og ikke minst har den endret forutsetningene til bibliotekene slik vi kjenner dem i dag. Men professor i bibliotek- og informasjonsvitenskap, Ragnar Audunson, har ikke noen tro på at bibliotekene tar sin død av den digitale revolusjonen.

– Jeg tror ikke at bibliotekenes betydning kommer til å bli redusert, så fremt bibliotekarene klarer å ta inn over seg de digitale endringene i samfunnet. – Bibliotekene må endre seg og tilpasse seg det nye, samtidig som de må være gjenkjennelig for publikum, sier han.

Mer tid til kjerneoppgave

Ifølge Audunson må bibliotekene fokusere mer enn før på det som er deres egentlige kjerneoppgave. – Bibliotekene er institusjoner som med utgangspunkt i organiserte samlinger av dokumenter initierer sosiale prosesser, først og fremst prosesser knyttet til læring, kunnskapsdeling og kulturformidling. – Digitaliseringen frigjør tid og ressurser til å fokusere mer på denne kjerneoppgaven enn før, sier Audunson, som er prosjektleder for forskningsprosjektet Public libraries – Arenas for citizenshipLes mer:

Reklamer