Bøger skal ses og høres – ikke bare læses

Twitteratur, plug’n’read, sms-litteratur, Facebook-romaner, Blooks og e-bøger. En ny generation af litteratur er på vej frem i Danmark, hvor mobiltelefonen, internettet, computeren og mp3-afspilleren er blandt de nye platforme.

Beep, beep … beep, beep. Lyden af favoritbogens næste kapitel? Twitteratur, plug’n’read, sms-litteratur, Facebook-romaner, Blooks og e-bøger. 00’erne har budt på en masse eksperimenterende hybridlitteratur. Hybrider, fordi de blander litteraturens traditionelle form, som vi kender den fra bogen med nye digitale mediers muligheder. Og eksperimenterende, fordi de herhjemme – endnu – befinder sig på et forsøgsstadie. Det mener i hvert fald Elin Algreen, redaktør på Gyldendals næste digitale hybridprojekt: Facebook-romanen Er I der?: Les mer 

 «Er I der?» er skrevet til vejs ende.

Er I der? udkommer som trykt bog i april 2010. Således er romanen, der blev skrevet over mange uger, til vejs ende. Så tak til Facebook-læserne, der fulgte så tæt med i tilblivelsen. Er I der? er en facebookroman for unge – skrevet af Anne-Marie Donslund, Glenn Ringtved, Alberte Winding og Daniel Zimakoff. les mer.

Reklamer