Århus Multimediehus til 1,7 mia. kr. skal tegnes af schmidt hammer lassen architects. Elleve måneders intenst teamwork blev belønnet tirsdag, da Schmidt hammer lassen blev kåret som vindere af arkitektkonkurrencen om Multimediehuset i Århus. 

 

Projektet er et af de største byudviklingsprojekter i Århus med et budget på omkring 1,7 mia. kr. Ansvarlig Partner Kim Holst Jensen siger «Det her er et vigtigt projekt for vores tegnestue. Århus er vores by. Vi har alle udgangspunkt i Århus og er en del af miljøet. Derfor er vi glade for at kunne bidrage til udviklingen af byen med det her projekt. Området ved havnen har været en faglig udfordring i mange år, men det nye multimediehus er et væsentligt bidrag til at løse den gordiske knude.»

Hovedgrebet er et overdækket byrum. En svævende, vægtløs heptagonal skive over et åbent medielandskab er det syn, der vil møde besøgende og århusianerne, når de nærmer sig havnen. Arkitekterne understreger, at Multimediehuset ikke bare er en bygning. Det er en helt ny profil i byen, der vil ændre byens selvopfattelse. Les mer: 

 

Reklamer