Stikkord

For første gang utforskes barnelitteratur på doktornivå i Norge. – Tema har gitt lite prestisje tidligere, forteller forsker Kristin Ørjasæter. Forskning på barnelitteratur i Norge er mangelvare. Først sommeren 2008 fikk vi to doktorgrader i emnet.Onsdag samlet Norsk barnebokinstitutt (NBI) forskere til debatt om barnelitteraturens vesen. Tre doktorrander holdt innlegg i anledning instituttets 30-års dag.

Liten forskningstradisjon i Norge

– Universitetsmiljøet har til nå vist lite interesse for  barnelitteratur. Bøker for barn har vært tema i andre fora, som i biblioteksutdanningen og andre pedagogiske lærersteder. Men doktorgradene har latt vente på seg. Heldigvis ser vi en endring i feltet nå, fortalte  Kristin Ørjasæter, forsker og direktør ved NBI til forskning.no

Ifølge Ørjasæter er det flere doktorgradsprosjekter på gang. Hun kunne også fortelle at våre nordiske naboer ligger langt foran. Sverige fikk sin første doktorgrad allerede i 1962, og ved Universitetet i København finnes det en masterutdanning i barnelitteratur.  les mer: 

Reklamer