Generasjon uvitende – biblioteksbruk

Stikkord

Unge redder biblioteket. 

Unge danskere er engagerede brugere af danske biblioteker, viser ny Gallup-undersøgelse. Til gengæld er andelen af danskere, som slet ikke benytter bibliotekerne, vokset. Danske unge sørger for, at der er liv på biblioteksgangene. 68 procent af unge danskere mellem 18-35 år har benyttet folkebibliotekerne i større eller mindre grad i 2008.

Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende. Samtidig ser det ud til, at danske unge vil benytte bibliotekerne endnu mere i det nye år. 25 procent af de 18-35-årige siger nemlig, at de forventer at benytte bibliotekerne endnu mere i 2009. Kun syv procent af dem forventer at benytte bibliotekerne mindre. Les mer: 

Generasjon uvitende: 

Berlingske Tidendes litteraturredaktør er fortrøstningsfuld, hvad angår den generation af kulturforbrugere, som en amerikansk professor har benævnt «Den dummeste generation». Man kan godt tillade sig at være kulturoptimist, når det fremgår af den nye undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende, at næsten 70 procent af de adspurgte danskere mellem 18 og 35 år mere end én gang satte deres ben på biblioteket i 2008, og at hele 25 procent af dem har planer om at komme der oftere i 2009. Les mer: 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s